maanantai 18. maaliskuuta 2013

Mieli-ku-vitusta

Ajattelin kirjoittaa jotain todella iloista tänne tänään.

Ulkona paistaa aurinko, eikä muuten edes vituta.

Ei mulla muuta.

Tai hetkinen. Onnistuin eilen tekemään kerrankin sellaista perunamuussia, joka ei mikrotettuna maistunut oksennukselta. En tiedä miten sen tein. Siitä tuli muutenkin todella pehmää.

Kerronpa vielä yhden hassun asian:

Vieläkään ei kiukuta.

On oikeasti todella jännä, miten sitä aina sitten jaksaa valittaa. Aina on kaikki huonosti. Kevät kun tulee, aurinko paistaa ja linnut laulaa. Rutina vaan kuuluu, miten pihalla on nin kirkasta, että sisälle tullessa ei näe mitään. Ratkaisu: pysy ulkona.
Ja kuinka ihanaa on, kun lumi sulaa ja aurinko lämmittää. Hirveä valitus siitä, kun kura ja loska lentää, autokin on koko ajan likainen. Ratkaisu: Myy auto.

Kevät on ikävintä aikaa miehelleni. Allergioiden vuoksi nenä ja silmät vuotaa, eikä saa nukutuksi. Kerran pyöräili kaupungilla kauppaa kohti. Reppana ei nähnyt eteensä ja poliisit pysäytti puhallutukseen, kun ei suoraan ajaminen sujunut.

Sitten tulee kesä. Aurinko se vaan jaksaa paistaa, paitsi juhannuksena, vuotuinen lämpöennätys sen kun nousee ja kaikki valittaa, että on liian kuuma. Ratkaisu: Mene uimaan, pysy siellä.
Öisinkin on niin valoisaa, ettei nukutksi saa. Ratkaisu: Hanki sälekaihtimet.
Sade ilman sattuessa valitetaan, kun ei ulos pääsee, grillaamisesta ei tule mitään, nyt on kylmä ja sisällä ei ole mitään tekemistä. Ratkaisu: Hanki harrastus.

Iloinen isäni kaivaa kauniina kesäiltoina imurin itsensä ja lonkeronsa seuraksi terassille, jotta voi imuroida hyttyset. Siinä vasta viihdettä, kun tämä tanssii ripaskaa imuri kourassa ja kiroilee joka ikinen kerta, kun yksikin pääsee imaisemaan.

Sitten tulee syksy. Kaunis ruska vie kesän vihreyden puista, ilmat viilenevät ja sitten on niin pimeääkin. Heti jo alku syksystä on jo liian kylmä ja taas valitetaan. Ratkaisu: Pue vaatteet päälle.

Äiti sytyttelee kynttilöitä ympäri kotia, ja kantaa tavaroita varastosta toiseen. Kaikkialla on likaista ja kuraista ja se autokin on taas likainen.

Sitten tulee talvi. Katsokaa lasta, joka näkee ensi lumen satavan taivaalta. Kuinka ihanaa on kylminä pakkasiltoina käpertyä oman kullan viereen katsomaan hyvää elokuvaa. Joulun odotus kasvaa.
Mutta sitten on liian kylmä ja liian pimeää ja liian liukasta, ja joululahjoihin menee niiiin kauhean paljon rahaa! Ratkaisu: Mene töihin, hanki rahaa, kävele varovasti, osta toppatakki, lopeta joulun vietto ja eroa kirkosta.

Yritettäisiinkö joskus olla onnellisia? Yritetään joskus ajatella jotain positiivisesti. Jos et muuta keksi, niin ajattele, että maailmassa on joku sellainenkin jolla on asiat huonommin kuin sinulla.

Vaikka sinänsä ihanaa ajatella, että jonkun ihmisen suurin murhe on joku niin vähäpätöinen asia kuin ulkona oleva keli. Ei huolta ole silloin huomisesta. Ehkä minunkin pitäisi olla onnellisempi siitä, mitä olen saavuttanut, siitä mitä olen saanut, siitä mitä mahdollisuuksia minulla on ja siitä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Oppisinpa ohittamaan stressaavat ja mielipahaa aiheuttavat asiat olan kohautuksella. Voisinpa kääntää ajatukseni kevätauringon lämpöisiin säteisiin. Osaisinpa suhtautua iloisemmin, jos mieheni vaikka tiskaa. Iloitsisinpa siitä, että minulla on kaikki hyvin...

Mutta onhan se tosi ärsyttävää, jos joku ei vaikka osaa taaskaan ajaa!!!!

Ehkä haluatte vielä kuulla yhden hassun jutun:

Minulla oli tänään ihan kiva päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti