keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Asiaa telkkarista, osa 3

Töllön ohjelmistoon on ilmestynyt ihan älytön kirjo täysin idioottimaisia dokumentti- ja ajankohtaisohjelmia. Suurimman osan esitysaika on minusta melkoisen käsittämätön. Eikö laittomista viinatrokareista ja huumekaupasta kuuluisi esittää silloin, kun lapset eivät varmasti ole niitä katsomassa?

Ajankohtaisista asioista, niin hyvistä asioista kuin huonoistakin tulee esittää dokumentteja, jotta ihmiset tietävät. On tiedotettava ongelmista, jotka voivat kostautua esimerkiksi veronmaksajille tai tietyn alueenasukkaille. On keskusteltava tämän maailman menosta, jotta se voi oppia ja kehittyä eteenpäin. Kaikkea ei tarvitse esittää vakavasti, meidän jokaisen päivään mahtuu aina huumoria, vaikka puhuttaisiinkin vakavista asioista.

Mutta se, millä ylläpuolella tekstillä tähtään, tahdon osoittaa, että on olemassa tärkeitä asioita, joita telvisiosta voisi tulla. Ja sitten on niitä täysin älyttömiä, turhia ja typeriä asioita, joita sieltä tärkeiden sijasta tulee.

Haloo, mikä tää Maailmanlopun odottajat on?! Järjettömiä maanalaisia käytäviä varustettuna vuosien ruokavarastoilla ja tolkuttomalla määrällä aseita! Jos maailmanloppu todella joskus tulee, nii sitäkö tosiaan pidättelee muutama metri maata ja kerros metallia? Jos asteroidi tai joku muu Venäjän kokoinen kivi tipahtaa avaruudesta Jenkkeihin, niin niillä haulikoilla ja pistooleillako sitten tuhotaan sen kyydissä tulleet avaruusolennot? Vai mikä vielä parempaa, ammutaan se kivi tohjoksi, jotta maailma voisi pelastua!

HAH!

Onhan näitä älyttömiä. Mutta eikö todella voisi olla jotain tärkeämpää? Miksei vaikka Lastenklinikoiden Kummit Ry tuota dokumenttia pienistä selvityjistä, joiden elämän vuoksi me suomalaiset lahjoitamme tuhansia euroja vuosittain? Miksemme saisi nähdä niitä pieniä onnellisia kasvoja, joita olemme auttaneet taistelemaan? Tärkeiden dokumenttien aiheita riittää, niitä on maailma täynnä! Mutta minusta älyttömät salaliittoteoriat yms. voitaisiin jättää öisempään esitysaikaan ja jättää pois kaikki älyttömät chatit ja ostos-tv:t. 

Jätän vielä kirjoitettavaksi tämän päivän lastenohjelmista. Siitä vasta sanomista löytyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti