lauantai 22. kesäkuuta 2013

Pärinäpojat kakspyöräsillä

Huomaatteko, en ole tainnut valittaa tänne pitkään aikaan yhtikäs mistään! Olenko saanut purettua sydäntäni niin hyvin? Vai olenko jatkuvasti niin väsynyt, etten jaksa huomata vituttavia asioita? Vai onko käynyt sellainen vahinko, että saatan joskus olla ihan tyytyväinenkin elämään ja muihin ihmisiin?

Hahaa, ja paskat. Eihän se nyt ihan niin helposti käy.

Nimittäin, tämän päivän asia on mopot ja mopoautot. En muista, olenko kirjoitellut niistä aiemminkin, mutta nyt tulee kyllä pari (+ pari liikaa) hyvin tarkasti valittua sanaa.

On ihanaa, kun on kesä. On ihanaa maata aringossa, kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa... Kunnes viereiseltä parkkipaikalta alkaa kuulua kova, ärsyttävä pärinä....

GRÄY!

On hienoa, että nuorilla on menopelejä, jolla päästä paikasta toiseen, mutta kyllä se juttu sillä tavalla on, että siellä liikenteessä pitäisi osata kulkea ja ymmärtää jotakin niiden liikennemerkkien päälle. Koska ei ole olemassa liikennesääntöä, jonka mukaan auto tai vanhempi ja kokeneempi väistää.

Kävipä tässä yksi päivä nimittäin niin, että olin kaverini kanssa ajamassa rannalle. Vastaan tuli nuori mopoilija, joka jostain syystä kuikuili olkapäänsä ylitse ja ilman mitään varoitusta, hän yhtäkkiä heittikin suoraan edessäni moponsa ympäri ja oli hyvin lähellä etten törmännyt häneen. Toki muistan aina huomauttaa tälläisissä tilanteissa pilliä painelemalla ja keskisormea heiluttamalla, että jokin meni väärin. Toivottavasti perkeleen nulikka oppi jotain.

Mopoissa on ärsyttävä ääni. Piste. Skootterien hiljaisen pärinän kestän, mutta viritetyt romukasat ovat totaalinen hirvitys. En käsitä, miksi ne pitää saada kulkemaan kovempaa. Hiljasemmistakin vauhdeista on ihmiset onnistuneet tappamaan itsensä. Muistan, kun itse istuskelin mieheni mopon kyydissä. Pelkäsin jokainen sekuntti. Muistan myös, kun ensi kertaa istahdin jonkun mopon kyytiin. Puristin serkkuani kaksin käsin, niin ettei varmaan henkeä saanut. Itku meinasi tulla ku alamäessä vauhti nousi johonkin 80km/h.

Minusta on älyttömän hyvä asia, että mopokortinkin saadakseen on käytävä teoriaopetuksessa ja ajotunneilla. Aluksi se tuntui todella hölmöltä, mutta sittemmin olen alkanut kiinnittää enemmän huomiota siihen, kuinka vähän nuoret oikeasti tietävät liikennesäännöistä. Kuka väistää ketäkin ja mistä suunnasta tulevaa yms. Tieto on hyväksi siinäkin vaiheessa, kun lähtevät ajokorttia suorittamaan.

Minusta on hienoa, että poliisi on tiukentanut viritettyjen mopojen valvontaa. Ja minusta on käsittämätöntä, etteivät vanhemmat sen tarkemmin katso, mihin nulikat rahansa käyttävät ja minkälaisia osia postista tilaillaan.  Sekin on käsittämätöntä, että niin monet vanhemmat antavat pentujensa pärrätä niillä tappokoneilla. Sekin on käsittämätöntä, ettei näillä teinihirviöillä ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa. Tärkeämpää on, että kaverit näkee, miten "vitun sika magee tyyppi jogu ihq on"!!!!!!!

Kielenkäytöstä huolimatta, teinit on iha jees. T. Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, yhteisöpedagogi opintoihin pyrkivä sellainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti