Puhun nyt Facebookin 875 grammaa -ryhmästä. Osaisinpa kirjoittaa kaikki tuntemukseni ja tapahtumat yhdeksi tiiviiksi paketiksi. Ehkä en osaa kirjoittaa asioita kauniiksi, mutta haluan ilmaista tuntemani kunnioituksen ryhmän takana olevaa perhettä kohtaan.
Ryhmän perusti tuore isä, jonka keskostyttö syntyessään 21.3.2013 painoi vähäiset 875 grammaa. Ryhmä perustettiin lähimpiä ystäviä ja sukulaisia varten, jotta heidän olisi helppo pysyä kärryillä pienen tytön taistelusta elämään. Tyttö selviytyi ja viimeisimpien julkaisujen mukaan saattaa piakkoin jo suunnata kotiin.
Ryhmä räjähti käsittämättömäksi vain yhdessä päivässä. Ryhmä perustettiin 25. maaliskuuta ja samana iltana hämmentynyt isä kiittelee tuntemattomia tukijoitaan. Jo kaksi päivää myöhemmin 27. maaliskuuta isä kiittää vaatelahjoitustarjouksista ja kehoittaa innokkaita lahjoittajia suuntaamaan lahjoituksensa Lastenklinikoiden kummeille, jotka jakavat apuaan muillekin. Samana päivänä isä jo hämmästelee lähes 10 000 ryhmästä tykkääjää. Ja heti seuraavana päivänä isä jo ilmoittaa haastavansa yrityksiä hyväntekeväisyyteen.
Jo 29. maaliskuuta isä antaa ensimmäisiä toimintaohjeita, miten muut voivat auttaa Lastenklinikoita ja 2. huhtikuuta alkaa keräys olla jo melko täydessä vauhdissa. Ajatelkaa, vain reilu viikko lapsen syntymästä. 3. huhtikuuta seitsemisenkymmentä yritystä otti ryhmän perustaneeseen isään yhteyttä yhteistyö mielessään ja kaksi päivää myöhemmin kasassa oli jo yli yhden keskoskaapin hinna verran.
Miksi meistä kaikista ei ole tälläiseen? Kaksikymmentä vuotta taaksepäin ja tuon kokoisen keskosen selviytyminen olisi ollut ihme. Ehkä se pelokkaille vanhemmille on aina ihme, mutta kyllä tänäpäivänä on suomalainen terveydenhuolto kehittynyt sille tasolle, että yhä useammalla keskosella on mahdollisuus selviytyä hankalasta elämän alusta, kuten kampanjan käynnistänyt tyttö.
Tällä hetkellä sivustolla on tykkääjiä lähes 112 000 ja huhtikuun loppuun rahaa on kerätty jo yli 120 000 euroa. Mikä menestys, vaikka raha riittää vasta neljään keskoskaappiin on se huima saavutus. Tässä nähdään mikä sosiaalisen median voima tosiaan on ja että yhteishenki ei meistä kuole, kun on riittävän hyvä syy laittaa hynttyyt yhteen.
Maailmassa on monta asiaa, joiden eteen tehdään lujasti hyväntekeväisyystyötä, se ei saa loppua. Itse kohdennan oman hyväntekeväisyyteni mieluummin Lastenklinikoiden kummeille, kuin esimerkiksi Afrikkaan. Suomi on maailman kuulu terveydenhuollon tasosta ja laadusta, myös esimerkiksi syöpätutkimuksen saralla. Mitä etevämmäksi syöpätutkimuksen johtavat henkilöt edistävät hoidon kehitystä, yhä useampi ympäri maailman selviytyy todennäköisemmin sairaudestaan.
Kaikki tukeni ja kunnioitukseni 875 grammaa -ryhmän perustaneen isän perheelle. Kaikki tukeni myös kaikille niille, joiden lapsi, vanhempi, ystävä tai muu sukulainen taistelee elämänsä puolesta. Kukaan meistä ei ole mitään ilman rakkaitaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti